לוגו מכנף שירותיים אוויריים

972-537316886+

אז מה היה לנו באי כנס הרחפנים הראשון

אז מה היה לנו ב-"אי כנס" הרחפנים הראשון בישראל?

רובכם בטח שואלים, מה זה בכלל "אי כנס"? לההבדיל מכנס מסורתי שבו נקבע לוח זמנים וסדר דוברים מראש, באי כנס כל אחד שמעוניין להציג ולדבר מוזמן, בתחילת האירוע לוח הדוברים ריק וכל אחד מהבאים מוזמן לשבץ את עצמו בחלון זמן. נקודת המוצא של אי הכנס היא שכל המשתתפים שווים, לכל אחד יכול להיות מה לתרום לדיון ולכן אין צורך בקביעת לוח זמנים וביצירת הפרדה בין הדוברים למאזינים.

אי הכנס נערך בשפיים בקריית ההדרכה של "בנק הפועלים, האירוע אורגן על ידי חיל האוויר במטרה להפגיש בין גורמים שונים בקהילת הרחפנים הישראלים ולקחו בו חלק אנשים מתחומי הבטחון, האקדמיה, ההפעלה, התעשיה וחובבים. את האירוע הנחה יוסי ורדי והנושאים שהוצגו היו ממגוון תחומים מרתקים.

בשלב ההתכנסות כבר נכנסנו לאווירה עם צמד "מיקרו רחפנים" שטסו באזור ההתכנסות. בהמשך מצאתי את אנשי "FRIL" ליגת מירוצי הרחפנים הישראלית, שישבו באזור צדדי והטיסו במיומנות את המיקרו רחפנים באמצעות משקפי "FPV". 

הדוברים והנושאים שהציגו כיסו מגוון תחומים, להלן חלק מההרצאות שהועברו:

"חקלאות מדייקת" שהעביר רון זליגמן מחיפה כימיקלים, "רישוי חברות והכשרת מטיסים" שהעביר רן קליינר מ"האקדמיה לרחפנים"ו"צילום אווירי" שהעביר אור אדר.

ההרצאה של ארז ביטון מ-"Terra Scan Labs" נגעה בעולם החישה מרחוק ז"א צילום "מחוץ לאור הנראה". הכוונה היא לשימוש בחיישנים שונים שמסוגלים לקלוט גלים שאינם נראים כגון: חיישנים טרמיים, אינפרא אדומים, רדיומטרים ומולטיספקטרלים. ארז נתן בהרצאתו דוגמאות מעניינות לפרוייקטים שהם ביצעו באמצעים אלה. פרוייקט חשוב שבוצע באוקראינה כלל מיפוי וחיפוש קברי אחים של קורבנות הנאצים. פרוייקט נוסף שארז הציג היה מחקר לאיתור עצי דקל שנפגעו מחיפושית "חדקונית הדקל".

הרצאה שהועברה על ידי ארז סימון מ-"GeoDrones" התמקדה בתחום ה"פוטוגרמטריה", מידול תלת מימד שמבוסס על רשת צילומים. ארז סקר טכניקות שונות, הציג פרוייקטים שונים שביצע ונתן דוגמאות כיצד מידול בדרך זו יוצר ערך ללקוח הקצה. ארז הציג מודל תלת מימד של העיר עכו המודל גרר קריאות התפעלות מהקהל שהופתע מהרזולוציה שאליה ניתן לרדת בעבודה מאין זו. המודל יורד לרזולציה כה גבוהה שניתן לזהות את הדוגמאות על השטיחים שעומדים לייבוש באחת החצרות (!).

בלי כל ספק את ההצגה גנבו החברים מ-"FRIL" שהציגו לבאי הכנס את עולם רחפני המרוץ. כמו שהזכרנו בהתחלה, הפרזנטציה שלהם התחילה כבר בשלב הכינוס. בהמשך הגיעה הרצאה שהעביר רועי בכר ובה הוא סקר את הפעילות בישראל בתחום. רועי הציג שיתופי פעולה עם ארגונים בארץ ובחו"ל וללא ספק מדובר בענף ספורט שיזכה לחשיפה רבה ולעניין רב ככל שיחלוף הזמן.

באזור ההתכנסות היו פזורים דוכנים שונים שהציגו מגוון כלים וטכנולוגיות, חלקן ישימות כבר היום ופועלות ואת חלקן נפגוש כנראה רק בעתיד.

 לסיכומו של דבר, ה"אי כנס" היה מרתק, הבמה שניתנה למציגים והשיח שנוצר בין המשתתפים מחוץ לכיתות ההרצאה היה פורה ומעצים. אין ספק שאירועים מאין זה תורמים רבות לקידום הענף בישראל. כן ירבו !

Facebook
Twitter
LinkedIn

הרשמו לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים בבלוג