לוגו מכנף שירותיים אוויריים

972-537316886+

על רחפנים ומיפוי

על רחפנים ומיפוי

כניסת הרחפנים לחיינו והתפתחותם הטכנולוגית המהירה משנה בשנים האחרונות באופן דרמטי את עולם המיפוי. למעשה, מדובר בשינוי תפיסה של ממש לגבי היכולות לאסוף מידע גיאוגרפי למטרת מיפוי וניתוח שטחים.
שימוש ברחפני מיפוי ובתוכנות משלימות מאפשר כיום לאנשי מיפוי ומדידות לעבוד ביעילות ולהשיג מוצרים רסטרים כגון תצלומי אוויר, מיפוי של גבהים (DEM) או מודלים תלת מימדיים בזמינות מיידית ובעלויות נמוכות , ללא צורך בטייס אנושי או במטוס.
רחפנים מאפשרים לנו להמריא לשמיים ולחקור איזורים שונים מתי שרק נרצה, ללא הטרחה הכרוכה בהזמנת מטוס מאוייש או המתנה ללויין שיעבור מעל השטח הדרוש ויצלם אותו. 
כל מה שעלינו לעשות הוא להגדיר את השטח המיועד לצילום, לתכנן את הטיסה ולטוס.
לאחר הטיסה, תוצרי הצילום יורדים ממצלמת הרחפן אל תוכנות מחשב יעודיות המנתחות את התמונות ומפיקות מהם מוצרי מיפוי מתקדמים לתחומים שונים.
מעבר לזמינות הגבוהה של ביצוע צילומים והשגת תוצרים, לשימוש ברחפני מיפוי יש גם יתרונות של איכות ודיוק. מערכות מיקום לוויני (GPS) המותקנת ממילא ברוב הרחפנים למטרות התמצאות במרחב וחזרה הביתה, מעניקות לכלי הטיס הבלתי מאויישים יכולות גבוהות הדרושות לעיגון גיאוגרפי של תוצרי המיפוי. 
ברחפנים המיועדים לעבודות מיפוי נראה בדרך כלל מערכות GPS משודרגות (GNSS, RTK), אשר יחד עם עזרים קרקעיים מדוייקים, מתאימים לצרכי מדידה הנדסית ופוטוגרמטריה
במונחים של רזולוציה, רחפנים מודרנים מציגים יכולות צילום גבוהות והפקת צילומי אוויר ואורטופוטו  באיכות גבוהה ביותר של כ-1 סנטימטר לפיקסל. נתונים טובים בהרבה מאלו אשר התרגלנו לקבל ממטוסים מאויישים או מלווינים.
בנוסף, בזכות הגובה הנמוך יחסית שבו טס הרחפן, עננים המכסים את השמיים ומפריעים לצילומים ממטוסים מאויישים ומלויינים (הטסים מעל העננים), אינם מהווים בעיה או גורם מפריע לצילומי הרחפן.

החיסרון היחסי שעדיין קיים לשימוש ברחפן לצרכי צילום אווירי ומיפוי לעומת שימוש במטוסים מאוישים, הוא זמן הטיסה הקצר יחסית שניתן לבצע עם רחפנים וכתוצאה מכך כיסוי שטחים פחות נרחבים בגיחת צילום בודדת . אך עם התפתחות הטכנולוגיה אנחנו עתידים ללא ספק לראות רחפנים השוהים זמן ממושך יותר באוויר ומציגים ביצועי טיסה משופרים.
את הכניסה המאסיבית של רחפנים לעולם המיפוי אנחנו רואים כבר היום, ובספקטרום רחב של תחומים מקצועיים וישומיים.
במאמר זה נציג עבורכם דוגמאות לחלק מהתחומים אשר מיישמים שימוש ברחפני מיפוי למטרות מקצועיות:

 

סקרים גיאוגרפים ו-GIS:
צילומי אוויר ברזולוציה גבוהה ביותר המבוצעים על ידי רחפנים מאפשרים זיהוי ומיפוי אובייקטים שונים על פני השטח כמו כבישים, מבנים ותשתיות קרקעיות. 
ניתוח ודיגיטציה על בסיס צילומי הרחפן מאפשרים הקמת שכבות מידע בתוכנות מחשב יעודיות, הוצאת תובנות מפני הקרקע וקבלת החלטות אסטרטגיות לגבי השטח ותחזוקת המידע לאורך זמן במערכות GIS (מערכות מידע גיאוגרפי).

חישה מרחוק וחקלאות מדייקת: 
רחפנים מצויידים בחיישנים מולטי ספקטראליים מבצעים גיחות צילום מעל שטחים חקלאיים ומייצרים מפות איכות צימוח (prescription map) ומודלים שונים המאפיינים את איכות הצומח, חושפים איזורי עקה ובעיות בגידולים, ואפילו מספקות לחקלאים אינפורמציה לגבי חומציות ותכולת מים בקרקע. על בסיס מפות אלו ניתן לדייק מתן תשומות כמו ריסוסים ודישונים בשטח החקלאי ולהשקות שטחים נרחבים בצורה חכמה.

מיפוי חלקה חקלאית על פי: (NDVI Index (Normalized difference vegetation index
מדד המייצג את החזרת הכלורופיל מהצמח.ערכים גבוהים בעלי צבע בהיר מייצגים איזורים של צימוח בריא. ערכים נמוכים בצבע כהה מייצגים איזורי חולשה וצמחים הסובלים מעקה או חוסר.

הגנת הסביבה וניהול שטחים פתוחים:
ניטור ופיקוח על שטחים פתוחים ואיכות הסביבה מבוסס בראש ובראשונה על ניתוח שטחים לאורך זמן וכן זיהוי ומיפוי של תופעות מרחביות כמו זיהום מים וקרקע, כריתת עצים ובניה בלתי חוקית.
איכויות הצילום הגבוהות של רחפנים וכן הזמינות והמיידיות שבהפעלתם מאפשר לכל ארגון או גוף העוסק באיכות הסביבה, לקבל בקלות ובמהירות תוצרים להשוואה של שטחים לאורך זמן ולזיהוי מוקדים הדורשים מענה וטיפול מהירים.

Facebook
Twitter
LinkedIn

הרשמו לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים בבלוג